ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Ο κ@λος σου και το στόμα σου μπορεί να μην έχουν σύνορα. H χώρα έχει…»

Η κριτική που διαβάσαμε στο ixnos.blogspot.gr για τον Αλέξη Τσίπρα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σας την μεταφέρουμε αυτούσια και τα συμπεράσματα δικά σας:

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τουγερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός και νυν προδότης σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Η τοποθέτηση του αυτή για το αν υπάρχουν ή όχι θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δείχνει και την νοοτροπία και το ποιόν αυτού που γυρεύει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών . Επέστρεψε στην πάγια θέση της αντεθνικής αριστεράς για τα θαλάσσια σύνορα, που συνοψίζεται στο σύνθημα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»;

Ακόμη και ο ποταμίσιος αντέδρασε έντονα με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, και σχολίασε σε αυστηρό τόνο: «Όσο για τη δήλωση ότι “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”, δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος».

Το θέμα, που έχει ανακύψει από την δήλωση του έρχεται μόλις πέντε μέρες μετά την εκ νέου έγερση ζητήματος θαλάσσιων συνόρων από την Τουρκία. Οι προκλητικότατες πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απαντήθηκαν άμεσα από την ελληνική πλευρά και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. «Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», ήταν η απάντηση.

ixnos.blogspot.gr
Loading...