ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άδωνις: Το να κάνουμε πρόβλεψη για το Πάσχα είναι σαν να μιλάμε για το 2050

Advertisement

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το τι εξετάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Τη δική του εκτίμηση για το τι θα γίνει το Πάσχα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα με την κατάσταση ως έχει, το να κάνουμε πρόβλεψη για τρεις εβδομάδες μετά, είναι σαν να μιλάμε για το 2050» ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε πως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν «έχουμε λόγο να μην το επιτρέψουμε», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει να ταλαιπωρήσει κανέναν.

Αίνιγμα το Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού – Από Μάιο το άνοιγμα της εστίασης Χθες, 11:06 «Η εικόνα που έχω από συζητήσεις από ειδικούς, αν τηρήσουμε τους κανόνες και με την πρόοδο που κάνει η χώρα στους εμβολιασμούς, μπορεί να δούμε μια ραγδαία αποκλιμάκωση» ανέφερε.

Ως προς το πώς μπορούν να επιτραπούν οι κινήσεις το Πάσχα, τόνισε πως η χώρα έχει ζώνες οπότε τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια.

Παράλληλα, για την εστίαση ανέφερε πως θα ήταν καλό να ανοίξει η εστίαση όταν ανοίξει και ο τουρισμός. Δερμιτζάκης: Στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέρα Το Πάσχα, στο καλό σενάριο, θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα, όπως εκτιμάει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως εξήγησε, η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Σχετικά με το Πάσχα στο χωριό, ο καθηγητής δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, «αλλά δεν μπορώ να σας πω πως δεν θα δουλέψει». Ωστόσο, τόνισε ότι γίνεται να κάνουμε καλύτερο Πάσχα από πέρσι «χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ».

Πηγή : hairt.gr

Advertisement