ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο)

Advertisement

Υλικά :

– 1 κιλό πατάτες – 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα) – ½ φλιτζάνι γάλα – 8 αυγά – Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι ( με τον παραδοσιακό τρόπο, χορταστικές).

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 3

Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 4

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και ανακατέψτε ελαφρά…

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 5

Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες. (Εγώ βάζω και περισσότερη από μια κούπα γιατί λατρεύω τη φέτα. Πετάω και μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένου δυόσμου που ταιριάζει πολύ ).

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 6

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 7

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 8

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 9

Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 10

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 11

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 12

Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, ωραία η επιφάνεια.

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 13

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο) - Εικόνα 14

Δοκιμάστε την! Πιστέψτε με, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την τηγανητή πατάτα την φέτα και το αυγό. ( Και μη σας προβληματίζει η ποσότητα των αυγών γιατί από το ταψάκι θα βγάλετε περίπου οχτώ με εννέα μερίδες οπότε πέφτει ένα αυγουλάκι σε κάθε μερίδα)

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Advertisement