ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δεν άντεξαν τέτοια ντροπή: Τον έδιωξαν απ’ την ομάδα μετά απο αυτή τη γελοία εκτέλεση πέναλτι

Advertisement

Ο Αντονίν Πανένκα έχει δημιουργήσει σχολή, από τότε που, για πρώτη φορά και κόντρα στην Δυτική Γερμανία, «έσκαψε» την μπάλα σε πέναλτι απέναντι στον Σεπ Μάγιερ, συμβάλλοντας στην ιστορική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Τσεχοσλοβακία, το 1976. Εκτοτε, το πέναλτι «α λα Πανένκα» έχει βρει εκατοντάδες μιμητές, άλλους με μεγαλύτερη και άλλους με μικρότερη επιτυχία. Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία, άθελά του, ανήκει αναμφίβολα ο Μπρέντιξ Πάρα, το πέναλτι του οποίου έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Ο ποδοσφαιριστής από την Βενεζουέλα, κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία που επρόκειτο να κρίνει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κόπα Σουδαμερικάνα, ανάμεσα στην ομάδα του, την Ιντεπεντιέντε ντε Κάμπο Γράντε (Παραγουάη), και την Λα Εκιδάδ (Κολομβία).

Ο Πάρα, λοιπόν, αποφάσισε να εκτελέσει το πέναλτι «α λα Πανένκα». Τι το ήθελε; Το κόλπο δεν απέδωσε και ο τερματοφύλακας Ντιέγκο Νοβόα το απέκρουσε με χαρακτηριστική ευκολία, αφού σταμάτησε την μπάλα με το στήθος του, όντας πεσμένος! Δεν άντεξαν τέτοια ντροπή: Τον έδιωξαν απ’ την ομάδα μετά απο αυτή τη… γελοία εκτέλεση πέναλτι - Εικόνα 2 Οι Παραγουανοί κατηγορούν τον Πάρα για την απώλεια σημαντικής οικονομικής «ένεσης» που θα προέκυπτε από την πρόκριση. «Αν περνούσαμε στον δεύτερο γύρο, κάθε παίκτης θα έπαιρνε καλά λεφτάκια, περί τα τριάντα εκατομμύρια γκουαρανί (σ.σ. περί τα 4.300 ευρώ). Τώρα σβήνουμε τα πάντα και ξεκινάμε από την αρχή» συμπλήρωσε ο Γκαμάρα.

Ο ποδοσφαιριστής περιμένει πλέον την λύση του συμβολαίου του, αλλά δεν χάνει το κουράγιο του. «Ηταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά η ζωή συνεχίζεται, το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και θα πάμε παρακάτω» είπε σχετικά. Το αποτυχημένο «Πανένκα» του Πάρα…

Πηγή

Advertisement