ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας

Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα γνωρίσματα που προσέχουμε για να κατασtήσουμε τον εξωτερικό μας χώρο ασφαλή είναι να έχουμε αντιλιοσθητικά πλακάκια. Τα πλακάκια στο μπαλκόνι, το κήπο, την αυλή πρέπει να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, ακόμα και τον παγετό. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές εναλλακτικές επιλογές, που θα σας προσφέρουν υψηλή αισθητική και αντοχή.

Στην πλειοψηφία τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιούνται είναι πολύ συγκεκριμένα. Ωστόσο, υπάρχει μια ποικιλία όσον αφορά το χρώμα, την υφή και τις διαστάσεις των πλακιδίων. Πλακάκια με χαρακτηριστικά σχέδια, αλλά και σε απομίμηση φυσικών υλικών, έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου και σας τις παρουσιάζουμε για να εμπνευστείτε.

1. Αντιολισθητικά πλακάκια τύπου πέτρας

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας - Εικόνα 1

Τα πλακάκια που έχουν την μορφή πέτρας αποτελούν, ίσως, την αγαπημένη και διαχρονική ιδέα για τους εξωτερικούς χώρους. Στις διακοσμήσεις κήπων και αυλών, παραδοσιακά να συναντάμε την φυσική πέτρα, η οποία αντοχή στο χρόνο και την υπερβολική χρήση, αλλά δεν έχει την καλύτερη αντιολισθητική ικανότητα. Έτσι, πρέπει να περματάτε με προσοχή, κυρίως τον χειμώνα.

Το πρόβλημα αυτό  μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας πορσελανάτα πλακάκια πέτρας, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες σας καθώς διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων. Δεν κατασκευάζονται από πέτρα, αλλά μοιάζουν με πέτρα και έχουν πολύ πιο προσιτές τιμές.

2. Πορσελανάτα πλακάκια ξύλου

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας - Εικόνα 2

Μια επίσης αγαπημένη επιλογή για πλακάκια εξωτερικού χώρου αποτελούν και τα ξύλινα πλακάκια. Υπάρχουν πορσελανάτα πλακάκια που έχουν ματ μορφή ξύλου, με πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα που παρουσιάζει αυτή η επιλογή βρίσκεται στην υφή του υλικού, που δεν μοιάζει με εκείνη του ξύλου. Παρόλα αυτά, χάρις την μοναδική αισθητική της, την αντοχή στο χρόνο και την ασφάλεια που προσφέρει, αποτελεί μια εξερετική επιλογή.

Τα συγκεκριμένα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου τοποθετούνται σε μεγάλες και μικρές βεράντες, μπαλκόνια, αλλά και κήπους. Ανάλογα με την απόχρωση των πλακιδίων, μπορούν να σας προσφέρουν εντυπωσιακή αισθητική πολυτελείας ή ρουστίκ αισθητική που αγκαλιάζει το παραδοσιακό στυλ.

3. Μονόχρωμο πλακάκι γρανίτη

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας - Εικόνα 3

Τα πλακάκια γρανίτη αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για την διακόσμηση εξωτερικών χώρων. Συχνά ακούμε για πλακάκια από γρανίτη και πορσελανάτο γρανίτη, που πολλές φορές  μοιάζουν με φυσικά υλικά, σαν αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου μπορείτε να επιλέξετε μονόχρωμα πλακάκια γρανίτη, για πιο μίνιμαλ διάθεση. Τα πιο ανθεκτικά από αυτά χρησιμοποιούνται και για την μόνωση ταράτσας, ανάλογα με τις ιδιότητές τους.

Για παράδειγμα, το γκρι ή καφέ σαγρέ πλακάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα, μπορεί να αναδείξει το στυλ του χώρου και συνδιάζεται εύκολα με τα έπιπλα κήπου σας. Αν σας αρέσουν τα πιο μοντέρνα και εναλλακτικά στυλ, και δεν θέλετε κάτι παραδοσιακό, πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν η βεράντα σας είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, η απόλυτη μονοχρωμία στα πλακάκια χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να κάνει την όψη της βεράντας μονότονη.

4. Σε μορφή ξύλου Deck

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας - Εικόνα 4

Τα συγκεκριμένα δάπεδα ονομάζονται deck, γιατί αρχικά χρησιμοποιούνταν για καταστρώματα πλοίων. Κατασκευάζονται από ξύλο και πλαστικές ίνες. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δάπεδο από φυσικό ξύλο, γιατί συγκεντρώνει μεγάλη περιεκτικότητα τεχνητών υλικών. Ωστόσο, το φυσικό ξύλο δεν θεωρείται κατάλληλο για βεράντες και κήπους. Η απουσία αντοχής του στην υγρασία το καθιστά ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση.

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το πάτωμα deck. Αν θέλετε πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά που μοιάζουν με ξύλο, αλλά έχουν και την υφή ξύλου, αυτή είναι η επιλογή για εσάς. Ωστόσο, οι τιμές τους είναι σχετικά ακριβότερες, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή.

5. Σε μορφή πλαστικού εξωτερικού χώρου

Αντιολισθητικά πλακάκια: 5 υπέροχες ιδέες για την βεράντα σας - Εικόνα 5

Μια μοντέρνα επιλογή για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας είναι και το πλαστικό πλακάκι. Τα πλαστικά πλακάκια μπορούν να προσφέρουν πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες, σε οικονομικές τιμές αγοράς. Από αισθητικής άποψης, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Όπως τα πορσελανάτα πλακάκια, μπορούν να έχουν μορφή πέτρας ή ξύλου, αλλά και άλλα σχέδια που θα ταιριάξουν μοναδικά στο χώρο σου.

Μπορούν να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια, καθαρίζονται πολύ εύκολα και προσφέρουν προστασία από τον στατικό ηλεκτρισμό. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικών πλακιδίων και πρέπει να προσέξετε πολύ τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μοντέρνα και οικονομικά πλακάκια μπαλκονιού, δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε.

Advertisement