ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

7 Απλές Ιατρικές Εξετάσεις που Μπορείτε να Κάνετε Σπίτι και να Ελέγξετε την Υγεία σας Άμεσα

Advertisement

Όλοι θέλουμε να είμαστε πιο υγιείς. Ο απλός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να τρώμε φρούτα και λαχανικά, να γυμναζόμαστε, να πίνουμε αρκετό νερό, λίγο πολύ γνωρίζετε τη διαδικασία.

Αλλά παρόλο που τα κάνουμε όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι συμβαίνει ενδελεχώς στην υγεία μας μέχρι να πάμε σε γιατρό και εκτελέσουμε πλήθος εξετάσεων.

Αλλά ας το παραδεχτούμε – δεν έχουμε πάντα το χρόνο ή τα χρήματα για να κάνουμε όλες τις εξετάσεις κάθε τόσο. Έτσι αναρωτιόμαστε – υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε από την άνεση του σπιτιού μας που μπορεί να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την υγεία μας;

Πράγματι, υπάρχει. Αυτά τα «τεστ» είναι απλά, εύκολα, γρήγορα και δεν κοστίζουν τίποτα – θα σας δώσουν μια εικόνα για το τι συμβαίνει στην υγεία σας, και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να τα κάνετε σε λίγα λεπτά, όπου και να βρίσκεστε.

1. Εξέταση της αναιμίας

7 Απλές Ιατρικές Εξετάσεις που Μπορείτε να Κάνετε Σπίτι και να Ελέγξετε την Υγεία σας Άμεσα - Εικόνα 1

Η αναιμία προκαλεί κόπωση, ζάλη, ταχυπαλμία και δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό οφείλεται σε έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων, που μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη ροή οξυγόνου στα όργανα του σώματος. Αν νομίζετε ότι είστε αναιμικός, σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και πιέστε το κάτω βλέφαρο και τραβήξτε το προς τα κάτω. Συνήθως, το χρώμα κάτω από τα μάτια σας πρέπει να είναι ροζ – εάν είναι ανοιχτό ροζ ή έχει κίτρινη απόχρωση (και έχετε αυτά τα συμπτώματα) μπορεί να είστε αναιμικός.

2. Εξέταση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προκαλεί πόνο, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στο χέρι ή/και στο βραχίονα, που προκαλείται από ένα ισχνό νεύρο στον καρπό – είναι αρκετά συνηθισμένο σε εργαζόμενους στο γραφείο, π.χ. άνθρωποι που πληκτρολογούν όλη την ημέρα. Αν παρατηρείτε κάτι τέτοιο αυτό, σηκώστε τα χέρια σας έτσι ώστε οι βραχίονες σας να είναι παράλληλοι στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια χαμηλώστε τις άκρες των δαχτύλων σας για να αγγίξετε τη βάση της παλάμης. Εάν αισθάνεστε ανακούφιση, είστε καλά. Εάν σας προκαλεί πόνο ή μούδιασμα, μπορεί να έχετε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

3. Εξέταση ορμονικής ανισορροπίας

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και στεγνά. Στη συνέχεια χωρίστε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών σας και τραβήξτε το απαλά. Εάν μείνετε με μερικές χαλαρές άκρες μαλλιών, τότε είστε υγιείς. Αν τραβήξετε όμως τούφα μαλλιών, τότε μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο είδος ορμονικής ανισορροπίας ή ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών, οπότε δεν βλάπτει να το ελέγξετε σε γιατρό.

4. Εξέταση της καρδιάς και των πνευμόνων

7 Απλές Ιατρικές Εξετάσεις που Μπορείτε να Κάνετε Σπίτι και να Ελέγξετε την Υγεία σας Άμεσα - Εικόνα 2

Κρατήστε τα δύο χέρια σας μπροστά σας και δημιουργήστε το γράμμα J και με τα δύο (το αριστερό σας χέρι θα κάνει ένα ανάποδο J. Στη συνέχεια χαμηλώστε τα δάκτυλά σας για να αγγίξετε το ένα το άλλο .. Κοιτάξτε προσεκτικά – αν δείτε ένα μικρό σχήμα διαμαντιού που σχηματίζεται μεταξύ αυτών των δύο δακτύλων, έχετε υγιή καρδιά και αγγεία. Αν οριζοντιωθούν μεταξύ τους, μπορεί να έχετε πληκτροδακτυλία, το οποίο μπορεί να υποδηλώνει καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα πνευμόνων και γαστρεντερικά προβλήματα.

5. Εξέταση εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας

Θέλετε λίγο χρόνο για αυτό. Σταθείτε ίσια και σηκώστε το ένα πόδι προς τα πάνω, έτσι ώστε το ισχίο σας να είναι παράλληλο με το πάτωμα. Στη συνέχεια βάλτε το χρονοδιακόπτη του κινητού σας – μπορείτε να μείνετε έτσι άνετα για περίπου 20 λεπτά; Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ισορροπία, τα αγγεία του εγκεφάλου σας μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Μάλλον πρέπει να κάνετε ένα check up στο γιατρό σας για κάθε περίπτωση.

6. Εξέταση του διαβήτη

Ο διαβήτης είναι σίγουρα μία εξέταση που θα χρειαστεί να πάρετε την πλήρη διάγνωση του γιατρού σας, αλλά αν νομίζετε ότι μπορεί είστε διαβητικός, ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει με αυτό το τεστ: Πάρτε ένα μολύβι με γόμα και ο βοηθός σας να αγγίξει το πόδι και τα δάχτυλα των ποδιών σας με τη μύτη του μολυβιού και με τη γόμα, εναλλάξ. Τα άτομα με νευρική βλάβη στα πόδια τους μπορεί να μην αισθάνονται τη διαφορά – και αυτή η χαμηλή αίσθηση μπορεί να σημαίνει ύπαρξη διαβήτη.

7. Εξέταση περιφερικής αρτηριακής νόσου

7 Απλές Ιατρικές Εξετάσεις που Μπορείτε να Κάνετε Σπίτι και να Ελέγξετε την Υγεία σας Άμεσα - Εικόνα 3

Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας σε γωνία 45 μοιρών, κρατήστε τα έτσι για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα πόδια σας – ποιο είναι το χρώμα τους; Είναι πιο χλωμά από το συνηθισμένο; Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματός σας, το οποίο μπορεί να είναι σημάδι περιφερικής αρτηριακής νόσου (PAD). Επισκεφθείτε τον γιατρό εάν έχετε επίσης συμπτώματα όπως μούδιασμα ή πόνο.

Πηγή

Φόρτωση Διαφημίσεων...