ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα, έτοιμο σε 10 λεπτά

Advertisement

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Θέλετε να κάνετε ένα γευστικό, οικονομικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό; Θέλετε να ευχαριστήσετε τους φίλους σας ή το συγγενικό σας περιβάλλον; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό και εύκολο γλυκό εννέα μερίδων.

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Ακολουθούν υλικά συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της. Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Υλικά Συνταγής

– 150 γραμμάρια κουβερτούρα 54% κακάο – 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 400 γραμμάρια) – 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας – 500 γραμμάρια τυρί κρέμα μασκαρπόνε – 2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη – 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα – κόκκινα βατόμουρα – 100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα, έτοιμο σε 10 λεπτά - Εικόνα 1

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Εκτέλεση συνταγής

– Χρησιμοποιήστε τετράγωνο πυρέξ, βάζοντας σε ένα μπολ, ζαχαρούχο γάλα, βανίλια, καθώς και σοκολάτα. – Βάζουμε τα υλικά σε μπεν μαρί για να λιώσει τελείως, η σοκολάτα. – Βάζουμε σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. – Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου εκατόν ογδόντα λεπτά. – Βάζουμε σε ένα μπολ, μασκαρπόνε, άχνη και κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε στο μίξερ, με χαμηλή ταχύτητα για να γίνουν κρέμα. – Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας. – Στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος. – Η σύσταση πρέπει να φέρνει σε σαντιγί. – Βάζουμε κρέμα μιας στρώσης πάνω από τη σοκολάτα. – Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα, ολόκληρη την επιφάνεια. – Πασπαλίζουμε το γλυκό με σταγόνες από λευκή σοκολάτα. – Για το τέλος: Παγώνουμε ξανά το γλυκό μας για να σταθεροποιηθεί.

Πηγή

Advertisement