Τρελή Πατέντα: Δείτε πώς Μαζεύουν τις Ελιές σε αυτό το Χωριό και θα Τρίβετε τα Μάτια σας

Σεπτέμβριος 14, 2018Το μάζεμα της ελιάς είναι μία ιεροτελεστία χιλιάδων ετών στην κρήτη και ευρύτερα στις μεσογειακές χώρες. Η συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι γεωργοί συλλέγουν τον πολύτιμο καρπό της γης τους είνα…


Το μάζεμα της ελιάς είναι μία ιεροτελεστία χιλιάδων ετών στην κρήτη και ευρύτερα στις μεσογειακές χώρες. Η συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι γεωργοί συλλέγουν τον πολύτιμο καρπό της γης τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική κοινωνία και των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Οι ελιές είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην καθημερινή διατροφή του πληθυσμού, την οικονομική ευημερία αρκετών οικογενειών και βεβαίως πυρήνας της απόλυτης μεσογειακής διατροφής.

Κάθε χρονιά, χιλιάδες άτομα για μέρες διανύουν μια κουραστική περίοδο στα χωράφια που ονομάζεται συνήθως λιομάζωμα και απαιτεί υπομονή αλλά και τρόπο συλλογής των ελιών από τα δέντρα. Στην πάροδο των αιώνων έχει μετεξελιχθεί αμέτρητες φορές η διαδικασία λόγω του όγκου παραγωγής, των δυνατοτήτων των παραγωγών και φυσικά λόγω των επιτευγμάτων της τεχνολογίας.

Έχοντας δει πάρα πολλές φορές την απαιτητική διαδικασία του λιομαζώματος από κοντά, αίσθηση μας προκάλεσε το παρακάτω βίντεο που παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο και παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό τρόπο συλλογής των καρπών σε μαζική κλίμακα και απίθανο χρόνο!

Δείτε τι πατέντα βρήκαν οι γεωργοί στην μακρινή Αυστραλία:

πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.