Υπέροχος Κορμός Χριστουγέννων

Νοέμβριος 8, 2018



Υλικά συνταγήςΓια το παντεσπάνι6 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. σοκολατα 60% λιωμένη
25 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΓια τη γέμιση φρούτα δά…


Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι

6 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. σοκολατα 60% λιωμένη
25 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση φρούτα δάσους

500 γρ. φρούτα δάσους
150 γρ. μαρμελαδα βατόμουρο ή 4 φρούτα (κόκκινη)
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
2 κ.σ. λικέρ κρέμα
άχνη ζάχαρη

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

400 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο λιωμένη
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

κρέμα βαλσαμικό με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1′-2′ να γυαλίσει το μίγμα .
Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολατα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10′-12′ να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει.

Για τη γέμιση φρούτα δάσους

Βάζουμε τα φρούτα την μαρμελάδα και το μπαλσάμικο σε κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ κρέμα.

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

Μοντάρισμα κορμού

Αλείφουμε την επιφάνεια του κορμού με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
Αλείφουμε μια λεπτή στρώση σοκολατένια βουτυρόκρεμα.Τυλιγουμε τον κορμό σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας. Με την ένωση προς τα κάτω τον βάζουμε σε πιατέλα. Αλείφουμε την επιφάνεια του κορμού με την υπόλοιπη σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Με ένα πιρούνι τραβάμε κυματιστές γραμμές στην επιφάνεια να θυμίζει κορμό δέντρου. Παγώνουμε τον κορμό.
Σερβίρουμε τον κορμό ολόκληρο στο τραπέζι και μπροστά στους καλεσμένους κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με μια κουτάλια κόκκινη μαρμελάδα τα πιάτα. Αχνίζουμε με λίγη άχνη και γραμμές κρέμα μπαλσάμικo.

xrysessyntages

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.