ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένα διώροφο σπιτάκι ζεσταίνει τις αδέσποτες γάτες στα Κάτω Πατήσια

Advertisement

«Παρακαλώ μην το πάρετε. Αφήστε τα να ζεσταθούν»

Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν τον χειμώνα, ειδικά όταν τους είναι δύσκολο να βρουν ένα ζεστό καταφύγιο στις αφιλόξενες πόλεις. Το γεγονός πως είναι αδέσποτα δεν σημαίνει πως αυτό τα κάνει πιο δυνατά και αντέχουν το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τα χιόνια, διαβάζουμε στο istoriesadespoton.

Στον αντίποδα, τα άστεγα ζώα στον δρόμο τα οποία εκτίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αναγκάζονται να σπαταλούν πολλή ενέργεια προκειμένου να βρουν την τροφή τους, κινδυνεύουν να χάσουν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή…

Εάν το να φέρετε ένα αδέσποτο ζώο στο σπίτι δεν είναι μια επιλογή, τότε μπορείτε να το βοηθήσετε τουλάχιστον να επιβιώσει από το κρύο παρέχοντας του καταφύγιο και τροφή.

Ένα διώροφο σπιτάκι ζεσταίνει τις αδέσποτες γάτες στα Κάτω Πατήσια - Εικόνα 3

Αυτό ακριβώς έκανε ένας φιλόζωος κάτοικος στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα, ο οποίος κατασκεύασε και έβαλε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 το διώροφο σπιτάκι με στέγη το οποίο μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες προκειμένου να προστατεύσει από το κρύο και τη βροχή τις αδέσποτες γατούλες τις οποίες σιτίζει και προστατεύει στη γειτονιά του.

Φρόντισε μάλιστα να ευαισθητοποιήσει ειδικά τους περαστικούς – και όχι τόσο τους περίοικους αφού πρόκειται για φιλόζωη γειτονιά – γράφοντας πάνω στο σπιτάκι «Παρακαλώ μην το πάρετε. Αφήστε τα να ζεσταθούν». Το αυτοσχέδιο γατόσπιτο είναι ευτυχώς ακόμη στη θέση του.

Ένα διώροφο σπιτάκι ζεσταίνει τις αδέσποτες γάτες στα Κάτω Πατήσια - Εικόνα 4

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Advertisement