ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά .

Advertisement

Ένας φαρσέρ του YouTube που ξεγέλασε έναν άστεγο άντρα να φάει μπισκότα Oreo με γέμιση οδοντόκρεμα, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης από ισπανικό δικαστήριο την Παρασκευή.

Δικαστήριο της Ισπανίας και συγκεκριμένα της Βαρκελώνης επιδίκασε στον Kanghua Ren να καταβάλει επιπλέον 22.300 δολάρια ως αποζημίωση. Δεδομένου ότι είναι για πρώτη φορά παραβάτης, το ισπανικό δίκαιο συνήθως αναστέλλει το χρόνο φυλάκισης για όσους καταδικάζονται για λιγότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα με τους The New York Times.

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο διέταξε την αναστολή όλων των λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ren στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες για πέντε χρόνια.

Ο Ren, ο οποίος κάνει video blogs με το ψευδώνυμο RetSet, έκανε ένα βίντεο τον Ιανουάριο του 2017 όπου και αντικατέστησε την γέμιση κρέμας σε ένα ολόκληρο πακέτο μπισκότων με οδοντόκρεμα και την επανασυσκεύασε.

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά . - Εικόνα 1

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά . - Εικόνα 2

Ο τότε 19χρονος έδωσε τα μπισκότα στη συνέχεια σε έναν άστεγο ονόματι Gheorge L που βρήκε στους δρόμους της Βαρκελώνης. Ο 53χρονος Gheorge L δήλωσε ότι αισθάνθηκε χάλια και έκανε εμετό πέντε λεπτά αφού τα έφαγε και φοβήθηκε για τη ζωή του,καθώς δεν ήξερε τον RetSet ή τι περιείχαν μέσα τα μπισκότα.

«Ίσως το παράκανα, αλλά κοιτάξτε τη θετική πλευρά: Αυτό θα τον βοηθήσει να καθαρίσει τα δόντια του. Νομίζω ότι δεν τα έχει καθαρίσει από τότε που έγινε φτωχός», ανέφερε ο RetSet αστειευόμενος στο βίντεο.

Ο RetSet κέρδισε 2.200 δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα μέσω του καναλιού του όπου έχει πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά . - Εικόνα 3

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά . - Εικόνα 4

Ο blogger κατηγορήθηκε για «έγκλημα κατά της ηθικής ακεραιότητας» με τους εισαγγελείς να ζητούν αρχικά φυλάκιση δύο ετών και αποζημίωση στον Gheorge. Αφού αντέδρασαν οι συνδρομητές του, ο RetSet επέστρεψε στον Gheorge σε άλλο βίντεο για να δει αν του άρεσαν τα μπισκότα.

«Οι άνθρωποι υπερβάλλουν με τα αστεία στο δρόμο σε έναν ζητιάνο, ενώ αν γίνει σε ένα κανονικό πρόσωπο δεν θα γινόταν κάτι αντίστοιχο», είπε. Είχε σκοπό να περάσει μια νύχτα στο δρόμο με τον άστεγο Ρουμάνο αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία.

Ο RetSet αργότερα διέγραψε τα βίντεο και προσέφερε στον Gheorge περίπου 380 δολάρια για να μη μιλήσει, ώστε να μπορέσει να «αποκαταστήσει την εικόνα του» και «να γίνει αρεστός στη κοινή γνώμη».

Εξυπνάκιας Δίνει σε Άστεγο να Φάει Μπισκότα με Οδοντόκρεμα και το Πληρώνει Ακριβά . - Εικόνα 5

Ο Gheorge είπε ότι κανένας δεν του είχε συμπεριφερθεί τόσο άσχημα όσο καιρό ζει στο δρόμο.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ο RetSet έφτιαξε σάντουιτς με περιττώματα γάτας και τα έδωσε σε μαθητές και ηλικιωμένους σε μια άλλη αρρωστημένη φάρσα.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο δικαστήριο, λέγοντας: «Κάνω πράγματα για να κάνω ένα σόου: στους ανθρώπους αρέσουν ό, τι είναι νοσηρό».

«Αυτή δεν ήταν μια μεμονωμένη πράξη», δήλωσε η δικαστής, Rosa Aragonés, όταν ανακοίνωσε την ετυμηγορία της.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ren γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά μεγάλωσε στη Βαρκελώνη.

Πηγή

Advertisement