ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα

Advertisement

Έχει να εμφανιστεί δημόσια από το 1972. Τότε πραγματοποίησε την τελευταία (μέχρι σήμερα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…) κινηματογραφική της εμφάνιση στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη “Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας” της Φίνος Φιλμ.

Η Ελένη Προκοπίου στο απόγειο της καριέρας της, αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δόξας και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, στον σύζυγό της, την κόρη της και τα εγγόνια της. Τον τελευταίο καιρό, μαζί με την εγγονή της Ελένη Πύρρου η οποία σπουδάζει ηθοποιός, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και έτσι έχουμε την ευκαιρία να την δούμε όλοι εμείς που την αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες της και δεν την έχουμε απολαύσει στη σκηνή, είτε ως χορεύτρια είτε ως ηθοποιό.

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 2

Η Ελένη Προκοπίου ξεκίνησε ως χορεύτρια και στη συνέχεια …μεταπήδησε στον κινηματογράφο ως ηθοποιός με επιτυχία. Με τον Βαγγέλη Σειληνό άφησαν εποχή ως χορευτικό ζευγάρι, ενώ στη συνέχεια την κέρδισε η μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε θρυλικές ταινίες: Μικρές Αφροδίτες, Ο εμίρης κι ο κακομοίρης,

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 3

Και οι 14 ήταν υπέροχοι, Ραντεβού στον αέρα, Οι κυρίες της αυλής, Ο μπούφος, Παράνομοι πόθοι, Το συρτάκι της αμαρτίας, Το πρόσωπο της ημέρας, 5000 ψέματα, Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας κ.α. Παράλληλα, είχε μια σημαντική θεατρική πορεία, κυρίως σε επιθεωρήσεις και μιούζικαλ, δίπλα στους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της εποχής.

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 4

Όταν γνωρίζει τον σύζυγό της, τον γνωστό επιχειρηματία Γεώργιο Συρίγο που το χαρακτηριστικό design των επιπλώσεων Ιακ. Συρίγου πρωταγωνιστεί σε όλες τις ταινίες της Φίνος Φιλμ, εγκαταλείπει την καριέρα της και αφοσιώνεται στην οικογένειά της.

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 5

Πριν λίγες μέρες, η Ελένη Προκοπίου μαγνήτισε τα βλέμματα όλων με τη σικάτη εμφάνισή της στο θέατρο Άλσος, όπου πήγε μαζί με την εγγονή της να παρακολουθήσουν την παράσταση Το δικό μας σινεμά. Κομψή, ντυμένη στα λευκά και με γαλάζια πουκαμίσα να ολοκληρώνει το σύνολο, η Ελένη Προκοπίου μας ξύπνησε αναμνήσεις και μας θύμισε ότι είχαμε και το δικό μας …Χόλιγουντ κάποτε!

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 6

Η Ελένη Προκοπίου με την εγγονή της Ελένη Πύρρου

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 7

Ελένη Προκοπίου, Ηλίας Μαροσούλης

Η εμφάνισή της μαγνήτισε τα βλέμματα όλων:

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 8Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 9

Ελένη Προκοπίου: Η Σπάνια εμφάνιση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα - Εικόνα 10

Πηγη  cosmopoliti.com

Πηγή

Advertisement