ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έμεινε 18 χρόνια άδικα στη φυλακή, κέρδισε αποζημίωση 36 εκατομμυρίων αλλά τελικά του έριξαν ισόβια

Advertisement

Μία απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε άδικα για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού ενάντια σε μια νεαρή γυναίκα, είναι η ιστορία του Steve Avery, ενός ανθρώπου που έχει περάσει τη μισή του ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μετά την απελευθέρωσή του το 2003, ο Steve Avery υπέβαλε αγωγή 36 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της κομητείας Manitowoc, του πρώην σερίφη της και του πρώην εισαγγελέα της για παράνομη καταδίκη και φυλάκιση. Τον Νοέμβριο του 2005, με την αστική του αγωγή να εκκρεμεί, συνελήφθη για τη δολοφονία της φωτογράφου του Wisconsin, Τερέζα Χάλμπαχ και το 2007 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα απαλλαγής. Η καταδίκη έγινε δεκτή από τα ανώτερα δικαστήρια.

Έμεινε 18 χρόνια άδικα στη φυλακή, κέρδισε αποζημίωση 36 εκατομμυρίων αλλά τελικά του έριξαν ισόβια - Εικόνα 1

Η απαλλαγή του Steve Avery το 2003 προκάλεσε ευρεία συζήτηση για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης του Wisconsin.

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, που θεσπίστηκε το 2005, εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις με στόχο την πρόληψη μελλοντικών αδίκων καταδίκων.

Η δίκη του Steve Avery για το 2007 για δολοφονία και τα συναφή ζητήματά της αποτελούν το επίκεντρο της αρχικής σειράς ντοκιμαντέρ Netflix 2015  «Making a Murderer», η οποία κάλυψε επίσης τη σύλληψη και την καταδίκη του 2007 για τον ανιψιό του Avery, Brendan Dassey.

Έμεινε 18 χρόνια άδικα στη φυλακή, κέρδισε αποζημίωση 36 εκατομμυρίων αλλά τελικά του έριξαν ισόβια - Εικόνα 2

Τον Αύγουστο του 2016, ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανέτρεψε την καταδίκη του Brendan Dassey με την αιτιολογία ότι η ομολογία του είχε εξαναγκαστεί. Τον Ιούνιο του 2017, οι εισαγγελείς του Wisconsin, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Ο Steve Avery βρίσκεται μέχρι σήμερα στη φυλακή για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ.

Πηγή

Advertisement