ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση

Advertisement

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση - Εικόνα 1

Όταν η Zou Hongyan απέκτησε τον μοναχογιό της, το 1988, μερικές τρομερές επιπλοκές στον τοκετό τον άφησαν ανάπηρο εφ’όρου ζωής, με εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί, στην επαρχία Hubei της Κίνας, την παρότρυναν να τον εγκαταλείψει σε κάποιο ίδρυμα -άποψη που συμμερίστηκε και ο τότε άντρας της, καθώς πίστευαν ότι η ζωή του θα είναι δυστυχισμένη και χωρίς καμία ελπίδα. Η Zou, εντούτοις, απέρριψε τους ισχυρισμούς τους, πήρε διαζύγιο από τον πατέρα του παιδιού και έβαλε ως στόχο της ζωής της να φροντίσει και να υποστηρίξει το μικρό της αγοράκι, δίχως τη βοήθεια κανενός.

Η Zou έκανε παράλληλα 3 δουλειές, προκειμένου να συντηρήσει τη μικρή της οικογένεια, ανάμεσα στις οποίες εκπαίδευση και πωλήσεις ασφαλειών, ενώ έπαιζε συχνά με τον γιο της παιχνίδια που ενίσχυαν τη λειτουργία του εγκεφάλου του, προκειμένου να ερεθίζει τις αισθήσεις του και να δημιουργεί βάσεις στη νοημοσύνη του. Τον έμαθε ακόμα, πώς να χρησιμοποιεί τα τσοπ-στικς (τα κινέζικα μαχαιροπίρουνα), παρόλο που τα δάχτυλά του μετά βίας μπορούσαν να ανοίξουν και να πιάσουν κάτι. «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα», είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα South China Morning Post. «Επειδή οι δυνατότητές του ήταν κατώτερες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή μαζί του, προκειμένου να δουλέψει σκληρά και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες».

Ύστερα από 29 χρόνια, το ίδιο αυτό αγόρι -ο Ding Ding- είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου με πτυχίο στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανολογία, ενώ πρόσφατα έγινε και φοιτητής Νομικής στο Harvard.

Ούτε να φανταστούμε δε μπορούμε πόσο υπερήφανη πρέπει να είναι αυτή η ηρωίδα μάνα για τη συγκλονιστική πρόοδο του γιου της και πόσο ευγνώμων πρέπει να της είναι ο Ding Ding για την τρομερή της στήριξη.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ξετυλίγουν την απίστευτη ιστορία της ζωής τους:

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση - Εικόνα 2

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση - Εικόνα 3

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση - Εικόνα 4

Ηρωίδα μάνα έκανε επιστήμονα το γιο της με εγκεφαλική παράλυση - Εικόνα 5

[mama365]

Advertisement