ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο jude_devir με πολύ χιούμορ ζωγράφισε σε σκίτσα τις στιγμές που περνάει με την έγκυο γυναίκα. Το αποτέλεσμα ξεκαρδιστικό.

Advertisement

Ένας από τους πιο έξυπνους τρόπους να αντιμετωπίσεις την ρουτίνα και την καθημερινότητα είναι να την διακωμωδήσεις. Έναν τέτοιον δημιουργικό τρόπο έχει επιλέξει και ο Ισραηλινός Yehuda Devir μαζί με την σύζυγό του Maya. Έχοντας κλείσει πλέον 8 χρόνια έγγαμου βίου, το ζευγάρι καλλιτεχνών με έδρα του το Tel Aviv, μετατρέπει καθημερινές στιγμές της ζωής του σε μια συλλογή από αστεία illustrations με τον τίτλο «One of those Days». «Χάρη σε αυτήν φτιάχνω αυτά τα illustrations, μου προσφέρει γέλιο και χαρά στη ζωή μου» (Huffpost) έχει δηλώσει ο Ισραηλινός καλλιτέχνης, δείχνοντας μας πως ένα ζευγάρι εάν το επιθυμεί μπορεί να έρθει ακόμα πιο κοντά και να επιτύχει μέσα από την συνεργασία και την τέχνη. Ο Yehuda Devir έχει επιλέξει το instagram ως μέσο προβολής της δουλειάς του και ήδη μετράει πάνω από 2,4 εκατομμύρια ακολούθους.

Ξεκίνησες να δημοσιεύεις τα illustrations σου μέσα από το instagram και πολύ γρήγορα έγιναν πολύ δημοφιλή και ο κόσμος τα αγάπησε. Περίμενες αυτήν την τόσο μεγάλη απήχηση του κόσμου? Τι προσδοκίες είχες;

To comic μας «One of those Days» ξεκίνησε σαν illustartion για πλάκα. Η σύζυγός μου Maya και εγώ, δεν περιμέναμε ότι θα γινόντουσαν τόσο δημοφιλή αλλά δεν σοκαριστήκαμε όταν συνέβη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις την ζωή σου με γέλιο και χιούμορ.

Για να δημιουργήσεις ένα illustartion πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς κάτι που συνέβη ή είναι αυθόρμητο και την ώρα που συμβαίνει σκέφτεσαι «Αυτό θα ήταν μια καλή ιστορία.»;

Ο πρώτος κανόνας μας είναι ότι τα illustrations μας πρέπει να βασίζονται σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη για να είναι αυθεντικά. Το illustration αντικατοπτρίζει πολύ πιστά το συμβάν στο οποίο βασίζεται. Εάν έχουμε μερικές καλές ιδέες για illustrations την ίδια εβδομάδα, τα κρατάμε και περιμένουμε μέχρι να έρθει η στιγμή να τα δημοσιεύσουμε.

Έχει υπάρξει κάποιο illustration που η Maya δεν συμφωνούσε να δημοσιευτεί και ποιο ήταν αυτό?

Η διαδικασία της δουλειάς μας γίνεται από μένα και την Maya μαζί, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω κάτι χωρίς την έγκρισή της. Συνήθως όταν μας συμβαίνει κάτι άξιο για να δημιουργήσουμε ένα illustration, «ωραιοποιούμε» τη στιγμή και φτιάχνουμε κάποια πρόχειρα σχέδια (στο χέρι ή στον υπολογιστή). Μετά από αυτό κάθομαι και ξεκινάω την δημιουργία. Όταν τελειώσω, έρχεται η Maya να κάνει κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις (πχ. χρώμα, τυπογραφία κ.α.)

Όταν κάποια μέρα εσύ και η Maya θα γίνετε γονείς, θα συμπεριλάβετε και το παιδί σας στα illustrations ή αυτό είναι κάτι που θέλετε να το κρατήσετε εκτός έκθεσης; Έχετε σκεφτεί να συμπεριλάβετε άλλα άτομα στα illustrations σας;

Το έχουμε συζητήσει αρκετά. Πιστεύω πως θα συμπεριλάβουμε τα μελλοντικά μας παιδιά στα comics μας. Εξάλλου είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι και όλοι μοιράζονται στην ζωή τους στιγμές σαν τις δικές μας. Δεν το θεωρώ κάτι για το οποίο πρέπει να νιώσουμε ντροπή ή να το κρύψουμε. Η συλλογή μας «One of those Days» έχει σκοπό να δείξει την αστεία πλευρά της ζωής.

Πηγή

Advertisement