ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Λευκή γλώσσα: Γιατί συμβαίνει – Πότε είναι ανησυχητικό

Advertisement

Η λευκή γλώσσα είναι μια επίστρωση από υπολείμματα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα στο στόμα σας που την κάνουν να φαίνονται λευκή. Αν και η εμφάνιση της λευκής γλώσσας μπορεί να είναι ανησυχητική, η κατάσταση είναι συνήθως ακίνδυνη και προσωρινή. Ωστόσο, η λευκή γλώσσα μπορεί να είναι μια ένδειξη ορισμένων σοβαρών παθήσεων, που κυμαίνονται από μια μόλυνση έως μια προκαρκινική κατάσταση.

Αίτια Η λευκή γλώσσα είναι το αποτέλεσμα υπερανάπτυξης και διόγκωσης των στενόμακρων απολήξεων (θηλές) στην επιφάνεια της γλώσσας σας. Η εμφάνιση ενός λευκού επιχρίσματος προκαλείται από ουσίες, βακτήρια και νεκρά κύτταρα που “κολλάνε” ανάμεσα στις διογκωμένες -και μερικές φορές υπό φλεγμονή- απολήξεις.

Οι αιτίες της υπερτροφίας ή της φλεγμονής αυτών των θηλών στην γλώσσα περιλαμβάνουν: Κακή στοματική υγιεινή Ξηροστομία Αφυδάτωση Κάπνισμα Κατανάλωση αλκοόλ Αναπνοή από το στόμα Πυρετός Παραδείγματα καταστάσεων που σχετίζονται με λευκές κηλίδες ή άλλες δυσχρωμίες της γλώσσας περιλαμβάνουν: Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως η παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών Τσίχλα Λευκοπλακία Ομαλός λειχήνας του στόματος Καρκίνος του στόματος Καρκίνος της γλώσσας Σύφιλη HIV/AIDS Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό Η λευκή γλώσσα είναι γενικά ένα ήπιο φαινόμενο και μπορεί να υποχωρήσει με το απαλό βούρτσισμα στην γλώσσα με μια οδοντόβουρτσα ή με μια ξύστρα γλώσσας και πίνοντας άφθονο νερό.

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αν: Έχετε παρατηρήσει και άλλες αλλαγές στη γλώσσα σας Η γλώσσα σας πονάει Το λευκό χρώμα στην γλώσσα σας επιμένει για περισσότερο από μερικές εβδομάδες

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Φόρτωση Διαφημίσεων...