ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαρτυρία φοιτητή μέσα από την ΑΣΟΕΕ: «Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζήσουμε ένα νέο Πολυτεχνείο»

Advertisement

Έχουν εγκλωβιστεί φοιτητές οι οποίοι ήρθαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ανοίξουν τη σχολή έπειτα από ένα αυθαίρετο lock out το οποίο πραγματοποίησε η αστυνομία και η πρυτανεία.

Υπάρχουν τραυματίες, άοπλοι φοιτητές. Είναι όλοι φοιτητές που διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστεί ο λόγος τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους φοιτητές με όρους τρομοκρατίας και δεν μας αφήνουν να αποχωρήσουμε αναίμακτα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο φοιτητής που βρίσκεται εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζήσουμε ένα νέο Πολυτεχνείο. Το μόνο που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι φοιτητές τραγουδούν «πότε θα κάνει ξαστεριά». Η αστυνομία τους τρομοκρατεί και τους έχει κολλήσει στον τοίχο. Αυτά είναι σκηνές απαράδεκτες. Καλούμε την αστυνομία να αποχωρήσει από τον προαύλιο χώρο», πρόσθεσε.

Τέλος, τόνισε ότι «υπάρχουν τραυματίες που προστάτευαν την πόρτα με τα σώματά τους για να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, υπάρχουν πολλαπλές κρίσεις πανικού και η αστυνομία εμποδίζει την αποχώρησή τους».

Ακούστε το ηχητικό:

http://media.enikos.gr/data/podcasts/683543_4804e8f907-97d6a328b43b8af4.mp3
Πηγή

Advertisement