ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα από το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Advertisement

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα που πρόκειται να ενταχθούν στο σχολείο τους. Η ανακοίνωση του 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών αναφέρει ότι οι μαθητές θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε οι νέοι συμμαθητές τους να νιώσουν ότι «είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας».

(Διόρθωση: Από δικό μας λάθος, η ανακοίνωση ανέβηκε ως τωρινή, ενώ είναι από το 2016. Ωστόσο δεν κατεβάζουμε το άρθρο, καθώς ακόμα κι έτσι στη σημερινή συγκυρία και με δεδομένα όσα έγιναν π.χ. στα Γιαννιτσά, έχει σημασία να θυμόμαστε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αναλαμβάνουμε πάντως την ευθύνη και ζητούμε συγγνώμη)

Το 15μελες του Μουσικού Σχολείου Σερρών είχε ανακοινώσει πως καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο τους.

Μετά από συζητήσεις με τους καθηγητές τους, οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου τα προσφυγόπουλα να νιώσουν πως είναι  ευπρόσδεκτα. Κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές που έχουν βιώσει τα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους,  οι μαθητές θέλουν να δώσουν το μήνυμα το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Η ανακοίνωση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών:

Ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών

Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας. Εξ’ αρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας.

Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

[thepressproject.gr]

Πηγή

Advertisement