ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μπογδάνος για κατάργηση ασύλου: «Η κυβέρνηση ξεκινά με το δεξί»

Advertisement

Οι δυνάμεις της ελληνικής δημοκρατίας απελευθερώνουν την ΑΣΟΕΕ, το ΕΜΠ και τη Νομική είπε στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή

«Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ορκομοσία της η κυβέρνηση προχωρά ήδη στην υλοποίηση των ρητών δεσμεύσεων που ανέλαβε για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ίδια την δημοκρατία» τόνισε στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου τόνισε ότι είναι υψηλού πολιτικού συμβολισμού η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς όπως σημείωσε το συγκεκριμένο θέμα «καίει κυριολεκτικά» την περιφέρεια της Αθήνας. «Η νομοκρατία, η εγγύηση ότι ισχύουν παντού οι νόμοι δεν είναι ακραία πολιτική ούτε δεξιά. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και του κοινωνικού συμβολαίου… Η δική μου γενιά που έχει ζήσει στα πανεπιστήμια το χτίσιμο με τούβλα στα γραφεία των καθηγητών στηρίζει την κατάργηση του ασύλου της ανομίας και κάθε νησίδας ανομίας στις πόλεις μας».

«Η δικιά μου γενιά δεν εκφράζεται από τις μειοψηφίες της βίας που κάνουν κουμάντο με ρεσάλτο στους θεσμούς για να βολευτούν» είπε επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του και τόνισε: Με τον ίδιο τρόπο που βγάλαμε τους ναζί από αυτήν την αίθουσα αποβάλλουμε και τους εκπροσώπους άλλων απολυταρχισμών από τις σχολές μας».

«Δεν μας νοιάζει τι διαβάζει αυτός που τα σπάει… Μας νοιάζει ότι σπάει… Μπαχαλοφιλελεύθεροι δεν υπάρχουν. Σήμερα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο οι δυνάμεις της ελληνικής δημοκρατίας απελευθερώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβειο και τη Νομική. Τώρα ξεκινά η δουλειά και ξεκινά με το δεξί…»

Δείτε την ομιλία του στη Βουλή

Πηγή

Advertisement