ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα

Advertisement

Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα.

Κότσι στη γάστρα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής Κότσι στη γάστρα: Υλικά συνταγής

– Χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους – Πατάτες – 2 κιλά baby – Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο – Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι – Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο – Ελαιόλαδο – 120 ml – Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη – Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας – Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας – Δάφνη – 3 φύλλα – Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο – Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια – Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια – Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα – Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια – Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο – Ρίγανη – τριμμένη – Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα - Εικόνα 1

Κότσι στη γάστρα: Εκτέλεση συνταγής

– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι. – Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια. – Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι. – Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα. – Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα. – Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι. – Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. – Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο. – Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. – Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.

Πηγή

Advertisement