ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έρχονται χιόνια τα Χριστούγεννα- Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία

Advertisement

Μετά από μερικές ημέρες καλοκαιρίας, ο χειμώνας θα επιστρέψει τα Χριστούγεννα, με τον καιρό να μεταβάλλεται ραγδαία και ψυχρή εισβολή να κάνει την εμφάνισή της.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός φέρνει βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Εκτός από τις βροχές και τα χιόνια, ο καιρός θα φέρει και τσουχτερό κρύο, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση. Οι δε άνεμοι, στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από την ημέρα των Χριστουγέννων και θα κορυφωθεί την επόμενη μέρα. Ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Δείτε πως θα κινηθούν οι ψυχές αέριες μάζες

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει τη… “βουτιά” αρχικά από τα βόρεια. Στη συνέχεια όμως, το κρύο θα… επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της ημέρας των Χριστουγέννων και μετά – Πηγή: meteo.gr Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους. Χιόνιααναμένονται στα ορεινά του νομού και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από το μεσημέρι της ημέρας των Χριστουγέννων έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (27.12.2018).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας θα φτάσει τους 12 βαθμούςτην Τρίτη (25.12.2018) και μόλις τους 6-7 την Τετάρτη (26.12.2018).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων, με βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (26.12.2018) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (27.12.2018), ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

πηγή: thecaller.gr

Advertisement