ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ραγίζει καρδιές η μάνα του Κατσίφα: «Θα σκοτώσω τον Έντι Ράμα, και θα πάρω πίσω το αίμα του παιδιού μου»

Advertisement

Πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ η χαροκαμένη μάνα του εθνικού ήρωα της Ελλάδος Κ.Κατσίφα ξέσπασε εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού Έ.Ράμα, με εντολή του οποίου μεθοδεύτηκε η εν ψυχρώ δολοφονία του Βορειηπειρώτη.

Με την ελληνική σημαία και στο χέρι τα γυαλιά του γιου της, η μάνα του Κατσιφά υποσχέθηκε πως θα πάρει εκδίκηση.

«Θα σκοτώσω εγώ τον Έντι Ράμα. Πήρε την καρδιά μου. Θα πάρω το αίμα του γιου μου πίσω», φέρεται να αναφέρει με βάση μεγάλο αλβανικό ΜΜΕ η μητέρα του ήρωα σήμερα.

Ταυτόχρονα, ο ανθελληνισμός στην περιοχή των Βουλιαράτων και του Αργυροκάστρου σύμφωνα με τον αλβανικό κατευθυνόμενο τύπο, μέρος του οποίου χρηματοδοτείται πιθανόν από τον Ερντογάν, έφτασε σε δυσθεώρητα πραγματικά ύψη.

Οι Αλβανοί αφότου υπερέβησαν και τους Τούρκους σε πρακτικές με την εκδίωξη από την Κακαβιά Έλληνα δημοσιογράφου, διότι δεν τους άρεσε λέει το πώς έγραψε για την δολοφονία του Κ.Κατσίφα, ανακάλυψαν «διαμαρτυρίες και βίαιες αντιδράσεις» από την άλλη πλευρά των συνόρων καθώς Έλληνες που ήθελαν να μεταβούν για το μνημόσυνο του ήρωα, συγκρούστηκαν με ελληνικές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, οι αλβανικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις (που αποτελούν το δεξί χέρι του Ράμα) συνέλαβαν τον επικεφαλής της Ομόνοιας για την περιοχή της Χιμάρας και άλλους πέντε ακόμα Βορειοηπειρώτες οι οποίοι ανακρίθηκαν.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Ora», το έγκλημα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών ήταν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής φώναξαν για την ελληνική «Βόρεια Ήπειρο», ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Έχουν μεγάλο πρόβλημα οι αλβανικές αρχές με την ελληνική σημαία όπως δείχνει η όλη υπόθεση της δολοφονίας του παλικαριού από την Β.Ήπειρο την οποία τρέμουν τα Τίρανα, διότι η όλη υπόθεση με την αυτονομία της περιοχής δεν έχει τελεσιδικήσει επουδενί σε διεθνή δικαστήρια και παραμένει ακόμα ανοικτή.

Το ίδιο αισχρό δημοσίευμα, υπενθύμισε ότι ο «Έλληνας εξτρεμιστής πυροβολήθηκε νόμιμα από την αλβανική αστυνομία, ενώ πολλοί Αλβανοί σκοτώθηκαν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν λόγο», προσπαθώντας να εξισώσουν περιπτώσεις του κοινού ποινικού δικαίου με μία δολοφονία που ήταν σαφώς προμελετημένη.

Η Αλβανία του γνωστού για την στάση του σε όλους μας πλέον Ε.Ράμα άγεται και φέρεται πρωτίστως από τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο στην Ελλάδα από ΒΔ και ένα ακόμη από τα Σκόπια στα Βόρεια.

Μόνο έτσι θα έχει την χώρα μας όμηρο στα σχέδια του πιέζοντας την νυν ελληνική κυβέρνηση να συναινέσει στα βρώμικα σχέδια του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Όμως κάτι αλλάζει όπως φαίνεται στην Ευρώπη με τα κίτρινα γιλέκα και πολλοί αναλυτές και ειδικά το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor έχουν προειδοποιήσει για αλλαγές και εξεγέρσεις που θα σαρώσουν τα πάντα.

Αυτές οι αλλαγές θα έρθουν και προς τα εδώ και σίγουρα θα έχουμε να δούμε πολλά το επόμενο διάστημα.

Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι Αλβανοί

Σε μέρα τρόμου μετέτρεψαν οι Αλβανοί την ημέρα του σαρανταήμερου μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Από την περασμένη μέρα δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών κατέβηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς και του Μαυροματίου, για να εμποδίσουν την προσέλευση Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών ώστε να μην παραστούν στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλικαριού, του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η πραγματική τους εικόνα εμφανίστηκε ολοκάθαρα την επομένη, την ημέρα του μνημοσύνου. Δεκάδες αστυνομικοί οπλισμένοι μέχρι τα δόντια με καλυμμένο το πρόσωπο και το δάκτυλο στη σκανδάλη μπλόκαραν τα σταυροδρόμια της Κρανιάς και του Γεωργουτσατιού, κάνοντας αυστηρό έλεγχο και σημειώνοντας τα ονόματα σε δικό τους τευτέρι. Οι νεαροί με τα χέρια στο αμάξι θα περνούσαν από εξωνυχικό έλεγχο. Μερικοί μάλιστα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια όπου χρειάστηκε η επέμβαση του Ελληνικού Προξενείου να τους αφήσουν ελεύθερους ύστερα από πολλές ώρες ταλαιπωρίας.

Στην Κακαβιά οι αλβανικές αρχές δεν άφησαν κανέναν Ελλαδίτη να περάσει στο αλβανικό έδαφος, μάλιστα προέκυψαν και συγκρούσεις μεταξύ Ελλαδιτών και αστυνομίας.

Ωστόσο, ο Ιερός Ναός, το προαύλιο και οι εξωτερικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από Δροπολίτες, από το Δέλβινο, Αγίους Σαράντα, Χιμάρα κι άλλα μέρη, που αψηφήσαν τον φόβο και ήρθαν να παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση του ήρωα Βορειοηπειρώτη.

Δεν απουσίασαν και Έλληνες βουλευτές, πρώην βουλευτές και άλλοι τιτλούχοι από τον ελλαδικό χώρο που πέρασαν χάρη της διπλωματικής τους ιδιότητας.

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Δημητρίου από την Ιερά Μητρόπολη Αργυρόκαστρου και άλλων ιερέων έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό και το τρισάγιο στο μνήμα του Κωνσταντίνου, ψάλλοντας την Υπερμάχω, το «Χριστός Ανέστη» και τον εθνικό μας ύμνο, συνοδευόμενα με το σύνθημα «Αθάνατος». Το κλάμα της μάνας και οι δηλώσεις της αδερφής του Κωνσταντίνου, δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο.

Η πράξη αυτή της αλβανικής αστυνομίας, με την ευλογία της κυβέρνησης, αμαύρωσε κι άλλη μια φορά την εικόνα της χώρας, εμβάθυνε το χάσμα των γειτονικών σχέσεων και έδειξαν περίτρανα τον σκοπό τους που είναι να τρομοκρατήσουν τους Βορειοηπειρώτες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κρατικό Πογκρόμ εις βάρος της ΕΕΜ

Θέμα: Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Καταγγελία για πογκρόμ εις βάρος της ΕΕΜ απ’ την Αστυνομία. Παρεμπόδιση προσέλευσης στις πατρογονικές εστίες και συμμετοχής σε θρησκευτικές ακολουθίες. Στέρηση ελεύθερης διακίνησης στα σύνορα για δεκάδες πολίτες της ΕΕ.

Τελέστηκε σήμερα στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον εκτελεσθέντα απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τη Θεία Λειτουργία και τις άλλες ακολουθίες τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως. Η οικογένεια και δεκάδες άλλοι πιστοί απ’ τους Βουλιαράτες, τα άλλα χωριά και την Ελλάδα συμμετείχαν στην κοινή προσευχή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου. Στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας προσφέρθηκε κατά το σύνηθες καφές από το Ενοριακό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Συμμετείχαν επίσης βουλευτές απ’ το Ελληνικό και Αλβανικό κοινοβούλιο καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

***

Ωστόσο δεκάδες άλλοι πιστοί, μέλη της ΕΕΜ που προσωρινά ζουν στην Ελλάδα, αλλά και εξ Ελλάδος από χθες το βράδυ παρεμποδίστηκαν στα σύνορα για την προσέλευση τους στο Μνημόσυνο. Οι ενισχυμένες με ειδικές δυνάμεις που είχαν έρθει απ’ τα Τίρανα στο μεθοριακό σταθμό Κακκαβιάς και Κιάφε Μπότα (Μαυρομάτι) δεν επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό πολίτες χωρίς ουσιαστικό λόγο να εισέλθουν στην Αλβανία. Οι λόγοι δεν έχουν νομική βάση ενώ η συμπεριφορά στα γραφεία των μεθοριακών σταθμών έχει όλα τα χαρακτηριστικά ανάκρισης και εν πολλοίς παραβιάζουν τα δικαιώματα του πολίτη, ειδικά αυτών της ΕΕ που είναι κατοχυρωμένα ως προς την ελεύθερη διακίνηση.

Ειδικά καταγγέλλουμε ότι η παρεμπόδιση και επιστροφή μελών της ΕΕΜ που έχουν και Αλβανική υπηκοότητα αποτελεί βάναυση παραβίαση θεμελιωδών και απολύτως κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Πρώτα αυτό της ελεύθερης πρόσβασης και επίσκεψης στα χωριά καταγωγής τους και δεύτερο αυτό της άνευ προσκομμάτων άσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως αυτό της απόδοσης τιμής στη μνήμη κεκοιμημένων.

Ακόμη πολιτικά πρόσωπα απ’ την Ελλάδα, άτομα του δημοσίου βίου και κορυφαίοι επιστήμονες, μαζί και δημοσιογράφοι υπέστησαν στα σύνορα διαδικασίες που εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική θέληση να βρεθούν στον πόνο της οικογένειας του εκλιπόντος θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά και εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τις πρακτικές των κρατικών αρχών.

Καταγγέλλοντας τις αρχές της αλβανικής πολιτείας για την πράξη αυτή ουσιαστικής καταπίεσης, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση όπως ειδικά λάβει υπόψη τα γεγονότα και αντιδράσει με γνώμονα την προστασία του γηγενούς Ελληνισμού της ΕΕΜ.

Η σκοπιμότητα όλης αυτής της τρομοκράτησης είναι εύκολο να την αντιληφθεί κανείς και έχει να κάνει όχι απλά με τη χειραγώγηση της ΕΕΜ αλλά με την ουσιαστική αποκοπή της απ’ τα πάτρια εδάφη με στόχο τον σταδιακό αφανισμό της.

Επί το πλείστον και παράλληλα με την παρεμπόδιση στα σύνορα έγιναν πολυάριθμες προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα, στελεχών της Οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και απλών μελών της ΕΕΜ. Την ώρα που συντάσσεται η παρούσα οι αστυνομικές αρχές παρακρατούν στα γραφεία τους πολλούς έλληνες χωρίς στην ουσία να εξηγούν προς τι.

Η ΕΕΜ βρίσκεται στην ουσία υπό πολιορκία ημερών και καθεστώς έντονης αστυνόμευσης την οποία μάλιστα συντονίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενδεικτικό τούτο του βαθμού τρομοκράτησης και εκφοβισμού.

Κι ενώ στους Βουλιαράτες τελούνταν το Μνημόσυνο στο Αργυρόκαστρο, στίφη ακραίων εθνικιστών διαδήλωναν εντείνοντας έτσι τους φόβους και την ανησυχία για το μέλλον και την προοπτική της ΕΕΜ.

Η όλη υπόθεση προφανώς θα τεθεί υπόψη του διεθνούς παράγοντα όπως προβεί άμεσα σε ενέργειες ώστε να αναγκαστεί η αλβανική κυβέρνηση να διακόψει τις πρακτικές αυτές που θυμίζουν έντονα εποχές απομόνωσης και επικίνδυνο διολίσθημα σε καταστάσεις σιωπηλής και σταδιακής γενοκτονίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Ραγίζει καρδιές η μάνα του Κατσίφα: «Θα σκοτώσω τον Έντι Ράμα, θα πάρω πίσω το αίμα του παιδιού μου» - Εικόνα 1

Ραγίζει καρδιές η μάνα του Κατσίφα: «Θα σκοτώσω τον Έντι Ράμα, θα πάρω πίσω το αίμα του παιδιού μου» - Εικόνα 2

Πηγή : diaforetiko.gr

Advertisement