ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σαρηγιάννης: «Κορύφωση του τρίτου κύματος τον Ιούλιο που καταστρέφει το καλοκαίρι. Δεν έπρεπε να ανοίξουμε»

Advertisement

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε τους φόβους του για δεύτερη κορύφωση του τρίτου κύματος πανδημίας. Αναλυτικότερα:

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Όλα όσα ανέφερε

«Μπορεί να φτάσει δηλαδή στα 3.100 κρούσματα, σε εβδομαδιαίο κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων. Και σ’ αυτή την περίπτωση το θέμα είναι, ότι η αποκλιμάκωση θα πάει γύρω στα μέσα Ιουλίου. Κι αυτό καταστρέφει το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο iatropedia.gr.

Σαρηγιάννης: «Κορύφωση του τρίτου κύματος τον Ιούλιο που καταστρέφει το καλοκαίρι. Δεν έπρεπε να ανοίξουμε» - Εικόνα 1

Αν η χώρα έθετε ως στόχο τη μείωση της διασποράς αρχικά και με τη βελτίωση του καιρού να επιχειρούσαμε στη συνέχεια τα ανοίγματα μετά τις 15 Μαΐου, τότε η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική, όπως λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο τρίτο κύμα της πανδημίας. Με υψηλό ιικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία, κατάσταση που δεν επιδέχεται επιπλέον πίεση.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που άνοιξαν χθες πρώτη μέρα μετά από 6 μήνες, θα ήταν καλό να επαναλειτουργήσουν μαζί με τον τουρισμό και μετά τις 15 Μαΐου, ανέφερε ακόμη.

«Ανοίγοντας την εστίαση νωρίτερα από τις 15 Μαΐου φρενάρουμε την αποκλιμάκωση της επιδημίας. Αυτή εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Οπότε στις 10 του Μάη που θα ανοίξουν και τα σχολεία, αυτά θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στην πανδημία. Σε συνδυασμό πάντα με το άνοιγμα του τουρισμού και την εστίαση που θα δουλεύει, έρχεται μια αύξηση και όχι σταθεροποίηση» υποστηρίζει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Πηγή

Advertisement