ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συνταγή για Ρυζόγαλο από την όμορφη Καστοριά!

Advertisement

Υλικά

1 νεροπότηρο ρύζι 4 νεροπότηρα νερό 1 κιλό γάλα φρέσκο 1 νεροπότηρο ζάχαρη 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση Μουσκεύω από βραδύς το ρύζι με το νερό. Την επόμενη μέρα, τρίβω με το χέρι το ρύζι να σπάσει , και το βάζω στην φωτιά να βράσει με το νερό που έχει μουσκέψει. [χαμηλή φωτιά] Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνω σταδιακά το γάλα,την ζάχαρη, την κανέλα,και ανακατεύω μέχρι τέλος, για να μην κολλήσει. Το βράζω 15΄λεπτά ,μέχρι να χυλώσει.Αν σας έγινε λίγο ζουμερό ρίχνετε 1 κ.γ. γεμάτο, κόρν- φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αν θέλετε πιό γλυκό το ρυζόγαλο , ρίχνετε περισσότερη 2-3 κ.σ.ζάχαρη. Αφού κρυώσει το σερβίρω πασπαλίζοντας με κανέλα..

[Πηγή]

Advertisement