ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τέλειο και αφράτο κέικ με κονιάκ και πορτοκάλι που δεν χρειάζεται μίξερ, ιδανικό για τις γιορτές

Advertisement

Χριστουγεννιάτικο κέικ – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να ετοιμάσετε ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για τις μέρες των εορτών; Δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε ένα πολύ ωραίο κέικ, ακολουθώντας την παρακάτω χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Χριστουγεννιάτικο κέικ – Εύκολο γλυκό: Υλικά συνταγής

– 800 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα – 410 γραμμάρια φρούτα ανάμεικτα – 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού – 1/2 κούπα (125 ml) χυμό πορτοκαλιού – 1/3 φλιτζανιού (80 ml) κονιάκ – 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυο – 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη – 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 2 1/2 κουταλιές του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά – 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα – 1 φλιτζάνι (160 γραμμάρια) αμύγδαλα καβουρδισμένα – 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή της αρεσκείας σας

Τέλειο και αφράτο κέικ με κονιάκ και πορτοκάλι που δεν χρειάζεται μίξερ, ιδανικό για τις γιορτές - Εικόνα 1

Χριστουγεννιάτικο κέικ – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. – Λαδώνετε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί. – Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί. – Αναμειγνύετε αποξηραμένα φρούτα, ανάμεικτα φρούτα, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα. – Ανακατεύετε σε φωτιά για 10 λεπτά. – Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. – Αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά να κρυώσει. – Προσθέστε το κονιάκ. – Ανακατεύετε ξανά το μείγμα. – Προσθέστε βούτυρο και ζάχαρη. – Ανακατεύετε ξανά το μείγμα. – Προσθέστε αλεύρι και μπαχαρικά. – Προσθέστε αυγά. – Ανακατεύετε ξανά το μείγμα. – Απλώστε το μείγμα στο ταψί. – Διακοσμήστε το κέικ με αμύγδαλα. – Βάλτε το κέικ στο φούρνο. – Ψήνετε για 3 ώρες και 15 λεπτά, καλύπτοντας το κέικ με αλουμινόχαρτο. – Όταν είναι ζεστό απλώνετε μαρμελάδα βερίκοκο στην επιφάνεια του κέικ. – Το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. – Βάζετε μία πετσέτα από πάνω και το αφήνετε μερικές ώρες.

Πηγή

Advertisement