ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τεράστιο Μπράβο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια ελληνική ομάδα σε σχολικό διαγωνισμό! Μας Κάνατε Περήφανους!

Advertisement

Μία τεράστια επιτυχία σε διεθνή σχολικό διαγωνισμό σημείωσε ελληνική ομάδα.

Συγκεκριμένα η NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους τελικούς του Land Rover 4×4 in Schools που διεξήχθησαν στο Κόβεντρι της Αγγλίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Στον διαγωνισμό Land Rover 4×4 in Schools συμμετείχαν ομάδες μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου αποτελούμενες από 3 έως 6 μέλη με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (4×4) σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς που δίνονται από τους διοργανωτές.

Τεράστιο Μπράβο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια ελληνική ομάδα σε σχολικό διαγωνισμό! Μας Κάνατε Περήφανους!!! - Εικόνα 2

Πρωταθλήτρια η ελληνική NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης Το όχημα έπρεπε να έχει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές ενός πραγματικού 4×4 και να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως και να διασχίσει με επιτυχία μια «off road» δύσκολη πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Στον τελικό πέρασαν 22 ομάδες από 14 χώρες, ενώ οι μαθητές της νικητήριας ομάδας (ελληνική) κέρδισαν μία υποτροφία για μηχανολογικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας και στα πλαίσια του επάθλου τους ήταν και η επαφή με τους τεχνικούς διεύθυνσης της Land Rover, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις θέσεις που τους προσφέρονται στο μέλλον.

Η ομάδα της NewGen Motors αποτελείται από τους Βασίλη Μεσημέρη (αρχηγός), Ερμή Μαρίνη (μηχανικός σχεδίασης), Άννα Καραμαλίκη (υπεύθυνη μάρκετινγκ), Στέφανο Καγιουλή (υπεύθυνο περιπτέρου), Τζωρτζίνα Σοφιανού (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Γιώργο Τσάμη (υπεύθυνο εξοπλισμού και ανάπτυξης).

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης:

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Vincera από την Μαλαισία και την τρίτη η Xtreme-K από την Πορτογαλία.

Βραβείο όμως παρέλαβε και άλλη μία ελληνική ομάδα, η Gravity Force από το Γενικό Λύκειο Φυλής, για το καλύτερο μηχανολογικά όχημα.

Τεράστιο Μπράβο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια ελληνική ομάδα σε σχολικό διαγωνισμό! Μας Κάνατε Περήφανους!!! - Εικόνα 3

H ελληνική Gravity Force κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μηχανολογικά όχημα Ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Ματζάκος, μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως «τα παιδιά με καύσιμο στο αυτοκίνητο τους τα όνειρα τους ξεπέρασαν τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως Γερμανούς, Αμερικανούς, Σλοβάκους, Κινέζους και τερμάτισαν επιβεβαιώνοντας οτι όταν υπάρχει θέληση, συστηματική δουλειά κ μεράκι φτάνουν στο ακατόρθωτο».

Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έπαιξε η στήριξη των γονιών τους, η καθοδήγηση των καθηγητών τους και η ύπαρξη χορηγών.

Με την επιτυχία αυτή, όπως τονίζει και ο διευθυντής του σχολείου έγινε γνωστή στον διεθνή χώρο η σημασία και η γνώση που παρέχουν τα ελληνικά δημόσια σχολεία στους μαθητές.

Πηγή: newsone.gr

Advertisement