ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπeρμα από το Κινητό στην Τσέπη

Advertisement

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδιά για καιρό και δεν έχετε μεγάλη επιτυχία, η απάντηση θα μπορούσε να είναι στην τσέπη σας. Κυριολεκτικά. Η Kumiko Nakata, ερευνήτρια από την Ιαπωνία, διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από συσκευές WiFi, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι routers, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο σπeρμα.

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 2Kumiko Nakata

Εμείς προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις τελευταίες έρευνες και τις μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.

Το 30% των προβλημάτων γονιμότητας προέρχονται από άνδρες

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 3

Σύμφωνα με τoν Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 15% των ζευγαριών στον κόσμο έχουν προβλήματα όσον αφορά την αναπαραγωγή. Και τουλάχιστον το ένα τρίτο των προβλημάτων γονιμότητας προέρχονται από τους άνδρες. Φυσικά, η υπογονιμότητα των ανδρών μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως ένα κακό περιβάλλον, άγχος, κακή διατροφή, γενετική κλπ. Ωστόσο, ένα μικρό πράγμα, όπως η διατήρηση ενός κινητού τηλεφώνου στην τσέπη τους, μπορεί να είναι το κερασάκι της τούρτας που δεν σας επιτρέπει να μεγαλώσετε την οικογένειά σας.

Πείραμα έκθεσης WiFi

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 4

Οι Ιάπωνες επιστήμονες πήραν δείγματα από μια ομάδα 51 ανδρών και τους χώρισε σε 3 ομάδες. Χρησιμοποίησαν επίσης μια συσκευή WiFi που αντιγράφει τις εκπομπές ενός κινητού τηλεφώνου.

Μια ομάδα δειγμάτων δεν έλαβε καμία έκθεση από ένα δρομολογητή WiFi. Η δεύτερη ομάδα ήταν εκτεθειμένη, αλλά είχε μια ασπίδα προστασίας WiFi. Και η τρίτη ομάδα είχε πλήρη έκθεση. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν σχετικά κοντά στη συσκευή WiFi, αντιγράφοντας το κινητό τηλέφωνο που μεταφέρεται στην τσέπη του παντελονιού και τα αποτελέσματα λήφθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους.

Το σπέρμα υποστεί βλάβη μετά από 2 ώρες.

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 5

Τα ευρήματα ήταν λίγο τρομακτικά. Ενώ ήταν υπό την επήρεια ενός σήματος WiFi για 30 λεπτά δεν υπήρχε σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη έκθεση όμως άρχισε να δείχνει μια εντυπωσιακή διαφορά. Μετά από μόλις 2 ώρες ο ρυθμός κινητικότητας της μη εκτεθειμένης ομάδας ήταν 53,3%, η ομάδα ασπίδας 44,9% και η εκτεθειμένη ομάδα μόνο 26,4%. 24 ώρες αργότερα ο νεκρός ρυθμός σπερματοζωαρίων για την εκτεθειμένη ομάδα ήταν 23,3% σε σύγκριση με το 8,4% για τα μη εκτεθειμένα δείγματα.

Έχουμε περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ανθρώπους.

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 6

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σήμερα, ο αριθμός των ενεργών κινητών τηλεφώνων είναι μεγαλύτερος από τον πραγματικό παγκόσμιο πληθυσμό, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν περισσότερα από ένα τηλέφωνα και το αποτέλεσμα των κυμάτων τους μπορεί να είναι πολύ σοβαρό για να αγνοηθεί.

Η πρόληψη μπορεί να είναι πολύ απλή.

Το WiFi Επηρεάζει τη Γονιμότητα. Τι Παθαίνει το Ανδρικό Σπέρμα από το Κινητό στην Τσέπη - Εικόνα 7

Η κ. Nakata διευκρίνισε ότι η μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από συσκευές WiFi είναι ασφαλή για τους ανθρώπους από την άποψη της ευημερίας και της υγείας. Ίσως, μια απλή λύση, όπως η διατήρηση του τηλεφώνου σε ένα γραφείο αντί σε μια τσέπη, θα κάνει τη διαφορά για μερικές οικογένειες.

Πού φυλάσσετε συνήθως τα κινητά σας τηλέφωνα και τι πιστεύετε για αυτή την έρευνα; Μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας.

Με πληροφορίες από racgp.org.au

Πηγή

Φόρτωση Διαφημίσεων...